Musse är i nytt hem!

Musse har nu fått flytta till sitt nya hem, där han kommer hållas under uppsikt för sin foderallergi och bli väldigt älskad.

Info om Musse

En kattpojke hittades hopkurad uppe på fågelbordet, ätandes fågelfrö i ösregnet.

Musse är uppskattnigsvis mellan 6-8 månader gammal.

Musse älskar alla, hundar och katter.

Han är inte så förtjust i att bli upplyft, men han spinner istället lika högt som en traktor bara man råkar titta åt hans håll.

Musse är långt ifrån fullvuxen men har en grov kroppsbyggnad redan nu, så han kommer med stor sannolikhet bli väldigt stor och bred när han har växt klart.

Musse finns i Lund men viss transport går att anordna.

Musses dagbok

2016-05-02
Musse har nu fått sin andra vaccination.
vaccination

2016-04-21

Musse skickar hälsning från stödhemmet att hans päls nu är på väg tillbaka igen.
Veterinären misstänkte foderallergi eller hormonförändringar pga kastreringen men ett foderbyte senare i förebyggande syfte så är alltså pälsen på g igen och Musse är lika charmig som alltid.
MusseMusse

2016-04-08

Musse har nu fått flytta till sitt nya hem, där han kommer hållas under uppsikt för sin foderallergi och bli väldigt älskad.

2016-03-31

Det är inte lätt att vara Musse.

Efter kastreringen fick Musse ett nytt foder som det visade sig att han troligen inte tålde alls och började tappa päls runt halsen.

Med erfarenhet av ringorm fick vi givetvis först panik men efter att veterinären kollat på det gissade han alltså på "bara" foderallergi.

Musse har nu påbörjat en specialdiet för att fastställa att det verkligen är foderallergi som ligger bakom Musses håravfall.
Om problemen försvinner kommer Musse få äta mer och mer av olika saker för att förhoppningsvis till slut finna vad det är han är allergisk mot.

2016-03-17

Musse ska nu besöka veterinären för att få kollat luftvägarna då han rosslar lite och vi vill vara säkra på att det "bara" är fågelfrö som ger honom rethosta och inte lunginflammation. Musse kommer även kastreras, id-märkas och vaccineras.

När Musse är helt friskförklarad och kastrerad så söker han nytt hem, och det går redan att visa intresse för honom, för vår önskan är att han ska få komma till sitt nya hem så snart som möjligt.

Posted in Katter som har hittat nya hem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *