Jourhem

Som jourhem tar du tillfälligt emot en eller flera katter i ditt hem.

Det finns många olika skäl till att en katt behöver ett stödhem. Katten behöver kanske lite extra omvårdnad eller socialisering innan den är redo att adopteras. Det kan också vara en dräktig hona eller kattmamma med ungar som behöver lugn och ro.

Intresserad av att vara jourhem?

 

Vad innebär det att vara jourhem?

Under en period tar du emot en katt i ditt hem. Det kan röra sig om allt från några veckor till ett halvår eller år. Du tar hand om katten som om den vore din egen. Om du vill, kan du få låna ett startpaket med alla tillbehör såsom kattlåda och matskålar. Du står för kostnaderna för mat och sand. All veterinärvård hanteras av oss.

Det brukar vara väldigt roligt att vara jourhem och när katten får ett riktigt hem kan du stolt känna att du har gjort en stor insats för katten!

 

Annonsering och visningar

Den katt du tar hand om kommer att finnas med på vår hemsida. Det innebär att du kanske kommer att få ta emot besökare för visning av katten i ditt hem.

 

Inga flyktvägar

Din tillfälliga familjemedlem får inte gå ut. Därför är det viktigt att du ser till att det inte finns några “flyktvägar”. Fönster ska ha säkra vädringsspärrar och ytterdörrar måste hållas stängda. Eventuell balkong ska vara nätad.

 

Om du redan har katt

Det är viktigt att din katt är kastrerad och vaccinerad mot både kattpest och kattsnuva.

 

Kontrakt

Vi skriver ett jourhemskontrakt med jourhemmet när vi lämnar katten i ditt hem. Är du intresserad av att bli jourhem – kontakta oss via vårt intresseformulär, så berättar vi vilka katter som är aktuella.