Adoptera katt

Är du intresserad av att adoptera en katt?

Under Våra katter kan du se vilka katter som finns hos oss. En del av dem bor i jourhem där du kan träffa dem. Kontakta oss för mer upplysningar.

Om du hittar en katt som du är intresserad av – klicka på intresseanmälan och fyll i formuläret, så kontaktar vi dig. 

Du är även varmt välkommen att fylla i en intresseanmälan om du planerar att skaffa katt lite längre fram i tiden eller inte hittar någon som passar just nu.

Att adoptera en katt

Många av våra katter har en sorglig historia i bagaget. Därför är det extra viktigt att hitta kärleksfulla och trygga hem som passar just dem. Vårt mål är alltid att de ska få stanna i sitt nya hem för resten av sitt liv.

För att hitta det bästa hemmet låter vi alltid våra vuxna katter provbo i den nya familjen för att se till att både katten och familjen trivs med varandra. I många fall har våra katter speciella behov och därför ställer vi många frågor vid första kontakten. Vi vill att allt ska bli till det bästa både för katten och för dig.

Vuxna katter

Vissa av våra vuxna katter behöver få bo som ensamkatter men de flesta vill flytta tillsammans med en kompis eller till en familj där det redan finns en eller flera katter.
Alla vuxna omplaceras kastrerade, vaccinerade, id-märkta och avmaskade.

Adoptionskostnad: 1 200 kronor

Ungkatter

Kattungar som är lite större, dvs 6-12 månader innan vi räknar dem som vuxna, är  vaccinerade, id-märkta och avmaskade.
De omplaceras även kastrerade efter 9 månader.

Adoptionskostnad: 1 500 kronor

Kattungar

Kattungar flyttar alltid två och två, tillsammans med en vuxen katt eller till ett hem där det redan finns minst en katt i passande ålder. Om du adopterar en kattunge från oss, förbinder du dig att kastrera den innan den blir könsmogen.
Alla kattungar omplaceras vaccinerade, id-märkta och avmaskade.

Adoptionskostnad: 1 800 kronor

Hos oss

När en vuxen katt kommer till oss genomgår den snarast möjligt en veterinärundersökning i samband med kastrering, vaccinering och ID-märkning. 

Katter som är över åtta år får med sig ett besiktningsintyg från veterinären. (Besiktningsintyg behövs när man ska försäkra en katt som är äldre än åtta år.)

Kattungar har vid adoption fått minst en vaccination mot kattpest och kattsnuva samt är chipmärkta. 

Hos dig

Vi skickar med en påse av den mat som katten är van vid.

Tänk på att ha följande saker hemma innan din nya familjemedlem kommer:

  • Matskål
  • Vattenskål
  • Leksaker
  • Klösbräda/klöspelare
  • Kattsand
  • Kattlåda + spade
  • En lugn vrå för katten att vila i

Utekatt

Du kanske har valt att ha en utekatt. Den ska inte släppas ut under den första månaden. När katten börjar gå ut ska det vara under uppsikt till en början. Den ska veta att hemma är hos hos dig. Tänk också på att en utekatt utsätts för större risker än en innekatt – trafikerade vägar/gator, andra katter, okopplade hundar med mera.

Försäkring

Vi rekommenderar starkt att du veterinärvårdsförsäkrar din katt.