Leija har fått nytt hem!

AKUT

Leija är en grå och vit semilånghårig hona.

Född feburari 2013.

Van vid både hund och katt.

Info om Leija

Leija är en väldigt trygg och charmig liten kattfröken.
Hon är van vid både hund och katt men är dock ganska tjurig till en början vid ny bekantskap med andra djur.
Leija passar bäst som ensamkatt inomhus, men har tidigare bott med både hund och katt med möjlighet att gå ut, så det är inget hinder.

Leija kom till oss första gången när hon och ungarna hotades med avlivning, just pga att hon kommit hem och lagt bebisar. Ungarna fick nytt hem och så även Leija.

Leija flyttade till mina föräldrars gård där hon skulle få stanna för alltid. Tyvärr trivdes hon inte alls med de andra katterna där (fullskaliga slagsmål) så vi valde att finna ett nytt hem till henne hos en vän till familjen som föll som en fura för henne, trots att han egentligen inte ens tycker om katter. Hos mina föräldrar gick hon på p-piller i väntan på veterinärtid (p-piller är INTE att rekommendera, men bättre än att de blir dräktiga), men som krav för att hon skulle få flytta innan jag hann kastrera så skulle nya hemmet själva fixa detta, och man litar på sina vänner. Samma dag flyttade Leija.
 
Leija kom nu till en liten by med små gator och trevliga områden innan något allvarligt hände henne på gården.
Grannsämjan i den nya byn tog dock skada, för grannarna ansåg att Leija inte trivdes eftersom hon kom hem till dem och åt, så än en gång fick vi tillbaka Leija, båda hemmen inom väldigt kort tid. Här hade hon dock en kattkompis hon trivdes med och en av grannkatterna var hennes bästis.
Tyvärr undanhölls det från mig att hon inte alls kastrerades, utan hon fortsatte gå på p-piller som dessutom ibland även missades då grannarna hade henne instängd hos sig.
 
Nästa hem fick hon i början av detta året, samma dag vi hämtade henne, men hon kommer fortfarande inte överens med nya hemmets katter och de ger nu upp.
Hon kommer bra överens med grannens katter, men tyvärr hade de inte plats att ta över henne.
Leija har haft kastrering inbokad flertalet gånger, men nya hemmet har låtit henne gå ut och givetvis har hon försvunnit varenda gång.
 
Tyvärr har min tillit till människor sjunkit enormt då jag verkligen litat på att alla hemmen (som jag dessutom räknat som nära vänner) skulle kastrera Leija men inte gjort detta.
Aldrig mer kommer vi låta en fertil katt flytta, hur akut det än är och hur dåligt med pengar vi än har, utan att vara kastrerad först.
 
Leija kommer nu placeras i ett jourhem tills rätt hem hittas, ett SISTA hem, där hon får stanna för alltid.
Hon kommer kastreras PRONTO och jag kommer SJÄLV ta henne till veterinären så inga fler undanflykter ska kunna komma i vägen.
 
Vi söker ett hem utan andra katter eftersom hon inte tyckts gilla så många andra, troligen just pga att hon varit okastrerad, vilket vi påtalat hela tiden men inte blivit lyssnade på.
Hon är van vid barn och hund.
 
Finns du som kan rädda Leija? Vi vägrar ge upp om henne.
Vid omplacering kommer hon vara kastrerad, vaccinerad och idmärkt.
Posted in Katter som har hittat nya hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.